Nova vest
Tenis

Petak, 09.04.2021.

18:30

Poznat Novakov put u Monte Karlu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na Mastersu u Monte Karlu neće imati lak posao.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Poznat Novakov put u Monte Karlu
Foto: Profimedia

Slobodan je u prvom kolu, ali zato u drugom može da se sastane sa mladim Italijanom Janikom Sinerom koji će prethodno morati da pobedi Alberta Ramosa.

Generalno, žreb nije bio preterano naklonjen šampionu Australijan opena kojem će ovo biti prvi turnir po osvajanju 18. grend slem titule u karijeri.

Ukoliko prebrodi drugu rundu, potencijalan protivnik u trećem kolu mogao bi da bude šampion Majamija, Poljak Hubert Hurkač.

Dakle Novak bi na startu mogao da igra sa igračima koji su nedavno igrali finale na Mastersu u Majamiju.

Prema projekciji žreba, na Aleksandera Zvereva ide u četvrtfinalu, a u polufinalu na Stefanosa Cicipasa iz Grčke.

Naravno, ako sve bude išlo po planu, sa starim rivalom Rafaelom Nadalom, može da se sastane samo u finalu.

Zanimljivo je da bi Đoković mogao da se u trećem kolu sastane sa našim Dušanom Lajovićem.

Prethodno, teniser iz Stare Pazove, finalista u Monte Karlu 2019. godine, moraće da prebrodi prepreke u vidu Dana Evansa i Huberta Hurkača.

Što se tiče ostalih rspskih tenisera, Filip Krajinović na startu igra sa Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije, dok Lasla Đerea, koji se plasirao u polufinale na Sardinija openu u Kaljariju, u Monte Karlu čeka okršaj protiv Rusa Karena Hačanova.

Ni Miomir Kecmanović neće imati lak zadatak na startu, pošto se se sastati sa pobednikom posleddnje održanog turnira u Monte Karlu, Italijanom Fabijom Fonjinijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve