Nova vest
Tenis

Petak, 09.04.2021.

16:30

Čelnici tri turnira nezadovoljni odlukom Rolan Garosa

Organizatori turnira u Štutgartu, Rimu i Madridu nisu spremni da pomere datume odigravanja njihovih takmičenja zbog Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Čelnici tri turnira nezadovoljni odlukom Rolan Garosa
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Poznato je da su čelnici Teniske federacije Francuske odlučili da se Rolan Garos pomeri za nedelju dana i da umesto 23. počne 30. maja.

To je izazvalo dosta reakcija u svetu tenisa, praktično je skratilo sezonu turnira na travi i ostavila igračima samo dve nedelje između turnira u Parizu i Vimbldona.

Tri turnira na travi, Hertogenboš, Noringem i Štutgart zakazani su za ono što će po novom programu biti druga nedelja Rolan Garosa.

Direktor turnira u Štutgartu Edvin Vajndorfer smatra da je odluka čelnika Rolan Garosa sebična.

"Rolan Garos nikog ništa ne pita. Morate jednostavno to da prihvatite, ali mi našu nedelju nećemo menjati zbog njihove odluke", poručio je Vajndorfer.

U španskim medijima pojavila se vest da su čelnici Mastersa u Rimu i Madridu takođe upitani da li bi mogli da pomere datume održavanja turnira.

Traži se da ima bar nedelja razmaka između dva turnira, ali postoje dodatni problemi.

Iz Rima su na sve to odgovorili da neće biti u stanju da počnu 17. maja, kako bi sada želeli u ATP Turu.

Šta će se na kraju dogoditi, ostaje da se vidi, ali sve ovo već liči na prošlogodšinje probleme koji su takođe izazvani prekidom sezone i odlaganjem i otkazivanjem pojedinih turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve