Nova vest
Tenis

Petak, 09.04.2021.

14:20

"Zabavno je igrati protiv Federera – još zabavnije bi bilo pobediti ga"

Poljski teniser Hubert Hurkač je napravio proteklog vikenda najveći uspeh u karijeri, osvojivši Masters u Majamiju.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

On je do trofeja stigao tako što je pobedio Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljova, Denisa Šapovalova, Miloša Raonića, te na kraju perspektivnog Janika Sinera.

Hurkač je uspeo da se popne sa 37. na 16. mesto ATP liste, što mu je najviši plasman u karijeri.

"Pobeda na tako velikom turniru mi daje samopouzdanje. Svestan sam da sam sebi postavio lestvicu visoko. Svakako da mi ovo daje mnogo više vere u moje sposobnosti", rekao je Hurkač.

Hurkač je kao dečak pratio "veliku trojku", a sada ima i prilike da igra protiv njih.

"Bio sam veliki obožavalac Federera, Nadala i Đokovića. Pratio sam dosta njihove nastupe, a sada imam prilike da se takmičim sa njima. Gledam ih na treninzima i turnirima i znam da neće tek tako završiti karijeru. Ali, to je dobro, jer bi voleo ponovo da se sretnem sa svakim. Najbolje bi bilo i da ih pobedim."

Hurkač je navikao da igra protiv najboljih. Poznat je i Rodžerova rečenica nakon zajedničkog treninga pre dve godine: "Trenirao sam sa Hurkačom u Šangaju. Izvinjavao mi se svaki put kad je grešio. Dobar je".

"Dugo sam na Turu i navikao sam da igram sa najboljim igračima. Rodžer je teniska legenda i bilo je zabavno takmičiti se sa njim na visokom nivou, ali bilo bi još zabavnije pobediti ga", dodao je on.

Hurkač je od Federera izgubio na Indijan Velsu 2019, sa Nadalom se nikada nije sastao, dok je od Novaka poražen u dva navrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve