Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.04.2021.

19:05

Đere u četvrtfinalu na turniru u Kaljariju

Laslo Đere će igrati u četvrtfinalu Sardinija opena u Kaljariju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere u četvrtfinalu na turniru u Kaljariju
Foto: Profimedia

Teniser iz Sente je u meču osmine finala takmičenja na šljaci čiji je nagradni fond 408.800 evra pobedio Australijanca Džona Milmana, 6:3, 6:3.

Naš teniser je tako posle Italijana Federika Gaije, bio bolji i od iskusnog momka iz Kvinslenda, 44. na ATP listi. Time mu se revanširao za poraz u jedinom meču do sada, 2019. na Vimbldonu.

Meč je trajao 86 minuta i počeo je razmenom brejkova (1:1).

Đere je boljen uhvatio ritam, došao do novog brejka u sedmom gemu, da bi u devetom i treći put oduzeo servis protivniku za 6:3.

Imao je Milman priliku za brejk u trećem gemu drugog seta, nije je iskoristio, da bi Đere u šestom gemu iskoristio drugu brejk loptu za 4:2 i tu je prelomio meč.

Imao je Milman 0:30 u narednom gemu, ali Laslu nije zadrhtala ruka, pa je sa četiri poena u nizu stigao do 5:2, da bi na kraju u devetom gemu sigurno odservirao za trijumf.

Njega u četvrtfinalu očekuje sudar sa talentovanim Lorencom Musetijem, koji je u tri seta bio bolji od 32. na svetu, Britanca Dana Evansa, 6:1, 1:6, 7:6 (8).

Da sve bude interesantnije, Evans je u taj-brejku seta odluke imao četiri meč lopte, prve tri na 6:3 i još jednu na 8:7, ali je Museti sve preživeo i dobio taj deo sa 10:8.

"Posle ovog meča biću daleko spremniji za sezonu na šljaci. Što se tiče narednog meča, mogu da kažem da se osećam kao sasvim drugačija osoba u odnosu na prošlu godinu. Stariji sam, napravio sam nekoliko bitnih koraka", rekao je Museti.

Rezultati:

Hanfman - Čekinato 7:5, 6:1
Museti - Evans 6:1, 1:6, 7:6 (8)
Sonego - Simon 6:4, 6:1
Đere - Milman 6:3, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve