Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.04.2021.

18:45

Muratoglu: Serena može da osvoji i Rolan Garos

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, ubeđen je da Amerikanka ima velike izglede da izjednači rekord Margaret Kort.

Izvor: B92

Autor:B92

Muratoglu: Serena može da osvoji i Rolan Garos
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Vlasnik popularne teniske akademije u Nici smatra da Vilijamsova ima velike izglede da trijumfuje čak i na Rolan Garosu.

"Učinila je veliki napor pred Australijan open i bila je u veoma dobroj formi. Želimo da nastavimo u tom smislu, jer to će biti ključ, možda još i više u sezoni turnira na šljaci. Mislim da ona veoma dobro može da igra na šljaci, samo mora da bude izuzetno pripremljena za šljaku, gde servis nije tako efikasan, tu mora mnogo da se radi. Svaka razmena je velika borba. Osećam da ako je stvarno spremna, fizički bude na sto odsto, onda može da bude veoma opasna i na šljaci", smatra Muratoglu.

On dodaje i da Vilijamsova još nije odustala od obaranja rekorda Margaret Kort od 24 grend slem titule.

"Ona je i dalje na visokom nivou, kada je Serena na 100 odsto fizičke spreme, može da pobedi na bilo kom slemu", dodao je Muratoglu.

Serena nije igrala još od Australijan opena gde je imala problema sa ramenom.

U Majamiju nije igrala zato što je imala manju hiruršku intervenciju stomatološke prirode.

"Ekstremno je razočarana što nije išla u Majami jer je imala osećaj da tamo može da pobedi. Igrala je stvarno dobar tenis i U Melburnu, verovala je da je trebalo da pobedi. Ipak, bila je razočarana igrom protiv Osake, iako je Naomi odigrala veoma dobar meč. Rekao sam joj da je fizički sve u redu i da treba samo da nastavimo ovako", zaključio je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve