Nova vest
Tenis

Utorak, 30.03.2021.

12:59

Đoković: Četiri teniska turnira ove godine u Beogradu

Beograd će ove godine organizovati četiri teniska turnira u obe konkurencije, saopštio Đorđe Đoković, direktor ATP turnira "Serbia open 2021.

Izvor: SN

Autor: SN

Đoković: Četiri teniska turnira ove godine u Beogradu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Turnir "Serbia open 2021" iz serije 250, održaće od 19. do 25. aprila u Beogradu bez prisustva publike i uz ograničeno prisustvo medije.

Đoković istakao da će nastupiti 12 igrača iz Top 35, među kojima su najbolji teniser sveta Novak Đoković, Dominik Tim, Gael Monfis i Aslan Karacev, kao i da je Stan Vavrinka morao da otkaže učešće zbog povrede.


"Uložili smo velike napore da vratimo ATP turnir u Srbiju i da ga organizujemo na najvišem nivou u skladu sa merama Vlade Srbije i ATP-a. Ovo je samo početak, nama je cilj da turnir u narednim godinama dobije licnecu 500. Odziv igrača je dobar, s obzirom na to da se u isto vreme igra turnir u Barseloni",
rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Đoković je naveo da će nedelju dana pre ATP turnira biti organizovan i čelendžer za tenisere, a potvrdio je da će prestonica Srbije biti domaćin i WTA turnira iz serije 250, koji će biti na programu od 16. maja, kao i da će Beograd organizovati i ženski čelendžer od 22. jula.

Igrači će biti smeštni u "polubalonu", izolovani, sa redovnim testiranjem, a turnir će imati i humanitarni značaj, jer će se za svaki as donirati određena suma za humanitarne svrhe preko "Fondacije Novak Đoković".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve