Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.03.2021.

20:20

Đoković: Ovo je uspeh cele nacije – jedan cilj ostvaren, idemo po drugi

Nakon upriličenog dočeka u Beogradu gde ga je ispred restorana "Novak" dočekalo nekoliko stotina pristalica, Novak Đoković je gostovao u "Dnevniku" RTS-a.

Izvor: SS

Autor: SS

Đoković: Ovo je uspeh cele nacije – jedan cilj ostvaren, idemo po drugi
Foto: StarSport

Razlog, naravno, obaranje rekorda po broju nedelja na vrhu ATP liste, gde je sada sa 311. sedmica Srbin najbolji ikada po tom parametru.

"Ovo je uspeh čitave nacije. Jutros sam krenuo sa svojim dnevnim rutinama. Znao sam da je poseban dan, ali nisam imao osećaj koliko je sve značajno dok nisam krenuo da dobijam pozive i poruke. Imam i dalje veliku motivaciju da nastavim da beležim vrhunske rezultate. Tek ću za nekoliko godina da shvatim koliki je ovo uspeh", rekao je Novak.

Još jednom je ponovio, kao i na večerašnjoj proslavi, da je ovo ostvarenje dela njegovih dečačkih snova.

"Kada sam imao sedam godina sanjao sam da ću osvojiti Vimbldon i biti najbolji na svetu. Zaljubio sam se u tenis, a pokušavam sa istom ljubavlju i strašću da igram i danas. Godinama sam radio da budem tu gde jesam. Ako bih rekao da nisam razmišljao o tom rekordu lagao bih. Dva najveća sna svakog tenisera su da osvoji najviše grend slemova i da bude najviše na prvom mestu. Jedno sam ostvario, sada radimo na drugom cilju".

Prioritet će dobiti predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

"Ove godine najvažnije su pored Grend slemova Olimpijske igre. Svaki sportista oseća posebnu čast da predstavlja svoju zemlju. Olimpijske igre su na svake četiri godine. Najjače emocije osećao sam igrajući za reprezentaciju. U tome uživam i to ću sutra prepričavati svojoj deci".

Kako je istakao, u danima pandemije mu najviše nedostaje publika.

"Nedostaje mi publika. Sablasno je, moram da priznam da mi u ovoj fazi karijere to ne prija. Publika je nešto što mi daje podstrek i motivaciju. Imao sam problema krajem prošle sezone sa nedostatkom motivacije jer sam igrao pred praznim tribinama. Ova sezona je odlično počelo. Igrao sam pred publikom u Melburnu. U Evropi ćemo morati da se prilagođavamo merama, svi se nadamo da je to privremeno".

Ponovo će se aktivirati "Srbija open", a Novak je najavio da će dovesti najveća imena svetskog tenisa.

"Nakon 10 godina imaćemo ponovo turnir u kategoriji 250... Nadam se da će se neke stvari smiriti da se vrati publika bar u nekom kapacitetu. Već imamo potvrđena velika imena, ne smem da ih otkrivam za sada, ali uskoro ćemo i o tome. Biće to teniseri iz samog svetskog vrha. Nadam se da će Srbija uživati kvalitetnom tenisu", rekao je Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve