Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.03.2021.

09:00

Federer: Novak je osećao da se nije uklopio

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra legitimnim to što je Novak Đoković jesenas osnovao novu asocijaciju tenisera (PTPA).

Izvor: MT

Autor: MT

Federer: Novak je osećao da se nije uklopio
EPA-EFE/NIC BOTHMA

On kaže da srpski teniser želi da pomogne svim kolegama, naročito onim slabije rangiranim, koje je pandemija koronavirusa najviše pogodila.

"Novak uvek nastoji da učini najbolje za sve igrače. Osećao je da se nije uklopio u ATP Savet, kada je bio predsednik i odlučio je da osnuje drugu asocijaciju Ne morate uvek da se slažete, ali važno je razmeniti ideje za opšte dobro", rekao je Federer.

Federer kaže da nije bio aktivan na terenu, ali da je dosta pratio teniska dešavanja dok se oporavljao od operacija kolena.

"Gledao sam mnogo mečeva na televiziji. Bio sam uzbuđen kada sam video Tima kako osvaja US open, mada mi je bilo žao Zvereva. Rafa me je impresionirao u Parizu, Medvedev je imao sjajn kraj godine, Rubljov je jak. Uvek sam želeo da znam šta se dešava na Turu, pratio sam rezultate, satima gledao tenis, čak i dubl", istakao je Švajcarac.

Federer će prvi turnir nakon više od godinu dana igrati u Dohi. U prvom kolu je slobodan, a drugom ga čeka bolji iz meča Šardi – Evans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve