Nova vest
Tenis

Subota, 06.03.2021.

08:45

Kecmanović: Igram sa specijalistom za šljaku

Miomir Kecmanović od 18 časova igra u polufinalu ATP turnira u Buenos Ajresu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kecmanović: Igram sa specijalistom za šljaku
Foto: Profimedia

U pitanju je turnir Serije 250 koji se igra na šljaci, a Miomir ima priliku da stigne do svog trećeg finala u karijeri.

U Antaliji 2019. je izgubio od Lorenca Sonega, da bi u Kicbilu 2020. osvojio za sada jedinu profesionalnu titulu. Tada je bio bolji od Nemca Janika Hanfmana.

Posle pobede u srpskom derbiju u četvrtfinalu Buenos Ajresa, protiv Lasla Đerea, 6:4, 7:6 (8), Miomir je rekao da srećan što ove nedelje igra dobro.

"Veoma sam srećan zbog plasmana u polufinale. Meč je bio vrlo izjenačen i odlučili su ga detalji. Nadam se da ću imati dovoljno energije da prikažem najbolju igru u polufinalu. Svestan sam da igram protiv specijaliste za ovu vrstu podloge", kaže Kecmanović.

Sa Švarcmanom je igrao samo jednom, jesenas na Rolan Garosu kada je u prvom kolu izgubio sa 6:0, 6:1, 6:3.

Meč sa Đereom je bio veoma interesantan i Miomir kaže

"Veoma je teško igrati protiv Lasla na šljaci. Znam ga veoma dobro, znao sam koliko će biti teško, ali trudio sam se da ne žurim. Čekao sam šanse. Mislio sam, ako treba da igram pet sati, igraću pet sati, ali neću pokloniti ništa. Ispalo je veoma dobro na kraju", zaključio je Kecmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve