"Brutalan karantin u Australiji, bilo je ograničenje i za tuširanje"

Novak Đoković i drugi srpski teniseri pričali su kako je teško bilo u hotelskom karantinu na australijskoj turneji, a detalje je izneo i Janko Tipsarević.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Tipsarević: Ljudi će poludeti za tenisom u narednih godinu dana VIDEO

Od njih je dobio informacije "iz prve ruke" i podelio ih sa gledaocima TV Prva u jutarnjem programu.

Tipsarević smatra da je tenis najviše pretrpeo pandemijom koronavirusa, te da će se na globalnom nivou poslednji među sportovima vratiti "u normalu".

"Mislim da će se tenis na internacionalnoj sceni, kada pričamo o velikim turnirima, poslednji vratiti u normalu upravo zbog velike koilčine tih putovanja i dovođenje velikog broja igrača na jedno mesto. Ali na lokalnom nivou, mislim da će među prvma pobednički izaći iz ove korone. Jer nije kontaktni sport i mislim da će među prvima krenuti uzlaznom putanjom. Da, ima problema sa svim restrikcijama, ali ne želim da se žalim", rekao je Tipsarević.

Potom je preneo šta su mu otkrili bivši saigrači iz nacionalnog tima.

"Uticaja je jako puno, sve ovo je novo za igrače. Pričajući sa njima, našim momcima, oni to junački podnose. Karantin u Australiji? Krišom su se žalili, ali svesni su da ovo mora da se desi. Australijski karantin je bio brutalan, pričali su mi da je većina njih imala određenu količinu minuta da bi se istuširali, istrenirali, jeli i odradili sve da se vrate u hotelsku sobu", otkrio je Tipsarević i poručio da će se to promeniti u nastavku godine.

"Ta vrsta karantina neće biti u nastavku sezone, već će biti 'babl' ili 'balon', gde osim hotela i teniskih terena neće smeti nigde da se ide. Pretpostavljam da će tako nešto biti tokom 2021. godine", poručio je bivši reprezentativac Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.