Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.02.2021.

23:05

Srbija na startu ATP kupa pobedila Kanadu

Tim Srbije na najbolji mogući način započeo je odbranu trofeja ATP kupa u meču sa Kanadom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Srbija na startu ATP kupa pobedila Kanadu
Foto: Profimedia

Naš tim je u "Rod Lejver" areni pobedio Kanadu sa 2-1, nije bilo nimalo jednostavno, ali je bilo sjajno gledati ih u ovakvom izdanju posle toliko vremena.

U verovatno najtežoj grupi na takmičenju, bilo je važno startovati pobedom, i srpski tim je u tome i uspeo.

Prvi na teren izašao je Dušan Lajović, 26. teniser sveta je izgubio od Miloša Raonića 6:3, 6:4 i Kanada je tako osvojila prvi poen.

Logično, veliki teret pao je na najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića koji je morao da pobedi Denisa Šapovalova da bi Srbija ostala u igri.

Nije mu zadrhtala ruka, odigrao je šampionski, sigurno, dobio inspirisanog i talentovanog protivnika sa 7:5, 7:5 i tako Srbiji doneo izjednačenje u meču.

Usledio je meč odluke - dubl i srpski tim se odlučio da pored Novaka u njemu igra i Filip Krajinović.

Ispostavilo se da je to bila sjajna odluka - Filip je odigrao maestralno, kao da je pravi dubl majstor i Srbija je posle velike borbe sa Šapovalovim i Raonićem slavila sa 7:5, 7:6 (4).

Za dva dana sledi okršaj sa Nemačkom, takoće od ponoći po našem vremenu, a pobeda bi donela plasman u polufinale u kojem bi se naš tim ukrstio sa najboljim iz D grupe.

Sve detalje sa mečeva u "Rod Lejver areni" moogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve