Nova vest
Tenis

Utorak, 26.01.2021.

15:00

"Rafa je moj idol"

Teniska javnost u Španiji uverene je da u 17-godišnjem Karlosu Alkarasu imaju novog Rafaela Nadala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mladi teniser je prošle sezone osvojio tri čelendžera, postao drugi najmlađi igrač u istoriji (prvi Rišar Gaske) kojem je tako nešto pošlo za rukom.

Takođe je postao i najmlađi igrač koji je dobio meč na turniru ATP 500 serije, a godinu je završio na 136. mestu.

Kroz kvalifikacije u Dohi je izborio učešće na Australijan openu i trenutno je u karantinu u Melburnu sa ostalim teniserima.

U intervju za ITF Tenis, Alkaraz je otkrio ko mu je idol. Tu nema nikakvog iznenađenja.

"Rafa je moj idol. Njegova glad, radne navike... Nije važno igra li prvo kolo ili finale, njegov nivo koncentracije je isti. Želi pobedu u svakom meču. Njegov mentalitet je primer za sve, bilo da ste običan čovek ili teniser. Motiviše sve jer se nikad ne predaje. Svako želi da bude najbolji, nije bitno jeste li fudbaler, teniser, doktor, novinar. Svi imaju svoj cilj u životu", kaže Alkaras.

Turnir u Melburnu biće mu prvi grend slem u karijeri. Trenira ga bivši broj jedan svetskog tenisa, takođe šampion Rolan Garosa 2003, Huan Karlos Ferero.

"Ponosan sam što mi je Huan Karlos Ferero trener. Ima ogromno iskustvo i znanje, ponosan sam što mogu da učim od njega. Doprinosi mom učenju svakodnevno, na način na koji većina trenera to ne bi činila. Razume moju situaciju, sve je to prošao. Zna kako da se bori sa pritiskom", dodao je Alkaras.

Mladi teniser je postavio ciljeve za ovu sezonu.

"Ne fokusiram se na rekorde ili na to što sam najmlađi. Želim da napredujem svakog dana i da se usmerim na svoje ciljeve. U 2021. želim da igram na Rolan Garosu, da uđem u 100 najboljih i da sezonu završim u Top 50 na svetu", zaključio je Alkaras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve