"Ponašali su se prema meni kao da sam pirat"

Tenis Sandgren, američki teniser koji je u Melburn doputovao sa lažno pozitivnim testom, kaže da je iznenađen medijskim tretmanom proteklih dana.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani
Foto: EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Poznato je da je Sandgren imao problema pred put u Australiju, pošto je dobio test da je pozitivan, a koronu je imao još u novembru.

Kasnije je utvrđeno da su rezultati pokazali da je u sebi nosio neaktivan virus, kao posledicu preležane infekcije, pa je dobio posebnu dozvolu čelnika turnira da doputuje.

I on je, kao i svi ostali, u dvonedeljnom karantinu, ali nije srećan zbog lošeg medijskog tretmana.

"Nije bilo kao da sam se ušunjao u avion. Vidim da su mnogi to predstavili kao da sam kršio pravila, kao da sam pirat, da sam zaobišao pravila koja su na snazi u Australiji. Pretvorilo se u nešto što nema veze sa istinom. Zapanjen sam da je od svega napravljena priča. Ipak, to vam je Tviter. Samo sam pokušao da zasmejem ljude, a pretvorilo se u nešto bizarno i kontroverzno", rekao je Sandgren.

On je dodao i da je oko svega napravljena takva priča kao da su igrači svojim dolaskom ugrozili stanovnike Melburna i da se ponašaju bahato.

"Stvorena je negativna konotacija oko svega što se tiče turnira, kao da smo došli i ugrozili lokalnu zajednicu, kao da nas nije briga. Takođe, govorili su da smo elitisti i da se ponašamo tako kao da su drugi gori od nas. O tome nema ni govora. Vlada Australije je odobrila program, izgubljeni su sati kako bi se sve koordinisalo na siguran način i teniseri to poštuju. Neki su frustrirani jer je takva situacija. Trenirali su mesecima, tačnije mesec i po tokom pauze i nije mala stvar biti zaglavljen u sobi bez prilike da treniraš", zaključio je Sandgren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.