Beker: Novakovi predlozi bili su ispravni i legitimni

Boris Beker, trostruki vimbldonski šampion, stao je u odbranu Novaka Đokovića zbog sugestija koje je broj jedan uputio Kregu Tajliju.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Beker je u podkastu za "Eurosport Nemačka" pričao o aktuelnom trenutku u kom su se teniseri našli u Melburnu, sa posebnim osvrtom na uslove u karantinu.

"Tačke koje je Novak naveo u svom pismu su bile apsolutno ispravne i legitimne. Imate osećaj da šta god poželi da uradi, žestoko će biti kritikovan. U ovom slučaju, stvarno nepravedno. Želeo je da stane ispred igrača, da stvori fer uslove za sve, ali je oštro kritikovan, čak od strane premijera Viktorije. Mislim da je za Melburn i Australiju važno da igrači dođu. To je dobro za grad i ekonomiju. Grad i država imaju koristi, ali onda bi morali da treniraju igrače korektnije i sa više poštovanja", smatra Beker.

On je takođe rekao da bi organizatori morali da se upitaju da li je turnir koji organizuju u ovakvim uslovima, regularan.

"Imate više od 70 igrača koji su pogođeni merama, od njih 128. Bar trećina je u nepovoljnoj poziciji u Australiji. Kada budu izašli iz karantina, biće nezgodno, nisu dugo bili na svežem vazdugu, nisu igrali tenis. Nebitno je koliko su toga uradili u sobi, nisu imali igru s loptom, nisu imali nedelju da se pripreme za mečeve u pet setova, barem što se tiče tenisera i to pod vrelim suncem. To stvarno ne ide. Sve te zimske pripreme bile su uzaludne. Morate da se zapitate da li su ti uslovi bili fer prema svima. Kao organizator, to morate da se upitate, je li ovo u redu, je li ovo razumno?", dodao je Boris.

Aleksander Zverev je u Melburnu najveća nada nemačkog tenisa. Mladi teniser je uoči početka sezone objavio da neće ubuduće raditi sa Davidom Fererom.

"Mnogo toga se dogodilo kod Saše Zvereva, u sportu i privatnom životu. U sportskom smislu je bilo sve najbolje, u privatnom teđko. To je život, odrastanje. Šteta je što ga Ferer više ne trenira. Mislim da su imali dobru hemiju, videlo se po uspesima na terenu. Sada će njegov brat Miša imati veću ulogu. Poznaje svog brata od glave do pete, i sam je veliki profesionalac. Počinjete od nule i tako je ispravno. Morate se pronaći ponovo u novom sportskom okruženju. Tenis počinje od 0-0, tako to vidim kod Zvereva", zaključio je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.