Nova vest
Tenis

Utorak, 19.01.2021.

09:10

"Ovo je katastrofa, mi smo kao u zatvoru"

Španski teniser Roberto Bautista Agut dao je intervju putem video linka iz svoje hotelske sobe u Melburnu u kom se požalio na uslove.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Španac, koji je 13. na ATP listi, rekao je kako trenira u "zatvorskim uslovima".

Na sugestiju novinara da izgleda kao da je u zatvoru, pošto je neobijan i kako pije jogurt dok razgovara sa njim, te da deluje kao da je u zatvoru, Šoanac je rekao:

"Isto je kao u zatvoru, samo što imamo internet".

Bautista Agut je u Melburnu 2019. godine stigao do četvrtfinala, ali pod ovakvim uslovima za rad, smatra da neće biti u stanju da ode tako daleko.

"Ovi ljudi nemaju pojma o tenisu, o terenima za trening, nemaju pojma ni o čemu. Ovo je potpuna katastrofa kada je reč o kontroli cele situacije. Ne radi se o Tenis Australija, već o ljudima iz Vlade", dodao je španski teniser.

On je potom opisao kako je to trenirati u četiri zida.

"Radio sam ovde u sobi, ali to nije ista stvar kao raditi napolju. Osećam se skučeno, ne mogu ni da zamislim da budem dve nedelje u ovakvoj situaciji, Zaista je jako teško. Moram ipak da se smirim i radim na svojoj psihi, da pokušam da budem strpljiv", zaključio je Bautista Agut.

Pričitajte još:

* Australijanac napao Novaka: Sebičan politički potez

* Španac odustao od Australijan opena – zamena je Džumhur

* Novak Đoković otkrio svoj raspored

* Kirjos: Đoković je budala

* Organizatori traže od tenisera iz Adelejda da ne postuju objave na društvene mreže

* Novinar: Ponašaju se budalasto; Keš: Niko ne voli da je zaključan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve