Nova vest
Tenis

Utorak, 19.01.2021.

08:15

Direktor Australijan opena: Novak poslao sugestije, a ne zahteve

Direktor Australijan opena, Kreg Tajli, stao je u odbranu najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, koji je proteklih dana bio kritikovan u tamošnjim medijima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Direktor Australijan opena: Novak poslao sugestije, a ne zahteve
Foto: Profimedia

Tajli je u izjavi za "Kanal 9" rekao kako mu Novan nije poslao pismo sa zahtevima, već samo poruku sa sugestijama, što bitno menja čitavu situaciju.

Poznato je da je premijer Viktorije Dan Endruz odbacio listu predloga, rekavši kako će Vlada istrajati u odluci da teniseri budu u strogom karantinu.

"Što se tiče Novaka Đokovića, on je napisao poruku, to nisu bili zahtevi, već sugestije. I on takođe razume šta znače ove dve nedelje karantina...Svaki igrač koji je došao ovde znao je da ako su bili bliski kontakt ili pozitivni na testu da će ovo biti uslovi koje će morati da ispoštuju", rekao je Tajli.

Direktor Australijan opena je rekao da je svima od početka bilo jasno da organizacija turnira neće biti laka.

"Od početka se očekivalo da će na tim letovima biti nekoliko pozitivnih slučajeva. Što se nas tiče, pokušaćemo da odradimo svoj deo, da pokušamo da izjednačimo uslove za sve što je više moguće", rekao je Tajli.

On je odbacio predlog koji je u javnost izneo japanski teniser Danijel Taro da se, zbog novonastalih okolnosti, razmotri mogućnost da se mečevi ne igraju u tri, već u dva dobijena seta.

"Ovo je na kraju svega, ipak grend slem. U ovom trenutku, tri dobijena seta u muškoj, i dva u ženskoj konkurenciji su nešto čega planiramo da se držimo", dodao je.

Na kraju, Tajli je rekao da je svestan težine situacije.

"Znam da su u pitanju elitni sportisti kojima je teško da održavaju formu dok su u hotelskoj sobi. To je njihov doprinos tome da imaju privilegiju da se, po izlasku iz istih, takmilče za nagradni fond od 80 miliona dolara. Imali smo video pozive sa više od 500 igrača i velika većina njih je srećna što je ovde i što imaju priliku da se takmiče i na turnirima pre Australijan opena. Izveštaji koje čitamo i ono što pojedini govore ne predstavljaju većinu. Bićemo oštri prema onoj manjini koji nema pravi pristup stvarima", zaključio je Tajli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve