Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.01.2021.

14:20

Organizatori traže od tenisera iz Adelejda da ne postuju objave na društvene mreže

Situacija u Melburnu i Adelejdu je, blago rečeno haotična, posle zatvaranja 72 učesnika u potpuni karantin, bez mogućnosti treniranja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Organizatori traže od tenisera iz Adelejda da ne postuju objave na društvene mreže
Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Iz časa u čas, atmosfera je sve gora, a organizatori, koji su organizovali čarter letove sa 17 destinacija, napravili su pravu pometnju objavom pozitivnih slučaja među putnicima.

I još nešto, odlukom da tenisere pošalju u Melburn iu Adelejd, napravili su neviđenu podelu u teniskoj populaciji.

Jednima su omogućili odlične uslove za rad, dok drugi ne mogu ni da izađu iz svojih hotelskih soba, odnosno karantinskih smeštaja.

Japanska teniserka Naomi Osaka, objavila je na društvenim mrežama fotografiju kako je na terenu u Adelejdu sa članovima svog tima, što je izazvalo pravu buru reakcija među onim koji su zarobljeni u sobama u Melburnu.

"Revolt je eksplodirao. Igrači nisu srećni zbog nejednakog tretmana u odnosu na one smeštene u Adelejdu. Fotografija Naomi Osake ih je izludela", napisao je italijanski novinar Luka Fjorino.

Japanka je posle burnih reakcija, brzo obrisala spornu fotografiju, ali neverovatno je da su organizatori, navodno, zamolili sve one koji su u Adelejdu da ubuduće ne šeruju ništa na društvene mreže kako ne bi dolivali ulje na vatru.

I ne samo to, odlukom da organizuju turnir u takvim okolnostima, okrenuli su i javnost u Australiji, naročito u državi Viktorija, protiv samih učesnika turnira.

Kako god bilo, situacija je krajnje neugodna i jasno je da se već sada može reći da ovo neće biti Australijan open u kom su svi akteri imali jednake uslove u borbi za trofej.

Pročitajte još:

* Novinar: Ponašaju se budalasto; Keš: Niko ne voli da je zaključan

* Kirjos: Đoković je budala

* Đoković dobio odgovor i on glasi "Ne"

* ATP: Đoković šest nedelja od Federera, rekord Nadala

* Novak sa balkona: Molim vas, oslobodite nas VIDEO

* Đoković je vođa - ovo su zahtevi organizatorima Australijan opena * Dnevnik karantina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve