Nova vest
Tenis

Petak, 15.01.2021.

16:39

"Đoković nema plan i sve što kaže je generički – ko mu se pridružio?"

Sukob interesa između ATP-a i PTPA i dalje je jedna od važnijih tema u tenisu.

Izvor: MS

Autor: MS

Ðokoviæ u poslednjem meèu sa Andersonom; EPA-EFE/DAVE HUNT

O tome je govorio teniser iz Južne Afrike Kevin Anderson, koji bi uskoro trebalo da postane predsednik Saveta igrača ATP-a i tako nasledi Novaka Đokovića.

Anderson nije siguran da će ATP i PTPA, udruženje tenisera osnovano na ideju Đokovića, moći da funkcionišu zajedno kao što smatra srpski teniser.

"Pa, nadam se da svi možemo zajedno da radimo, čak mislim to sa stanovišta sporta, tako smo jači. Ipak, u pogledu logistike i stvarnog protoka informacija i donošenja odluka, ne vidim kako možemo da radimo zajedno. Ne znam kakva je vizija PTPA, ali našu strukturu poseduje 50 odsto turnira i igrača, pa ne vidim koju prednost ima PTPA", rekao je Anderson.

Takođe, nije siguran da će opstati PTPA u ovim okolnostima.

"Teško je razumeti budućnost PTPA s obzirom na to da njeni najreprezentativniji članovi, posebno Đoković i Pospišil, i dalje izdaju prilično generičke izjave o namerama bez operativnog plana, jasnoće, čak i na osnovnom aspektu. Koliko su im se tenisera pridružili?", upitao je on.

Anderson smatra da trenutni sistem ima mnogo prostora da se poboljša.

"Mislim da sistem trenutno nije savršen, a novo rukovodstvo je puno govorilo o spremnosti da započne potpunu reviziju i promeni deo upravljanja. Mislim da bi to bilo zaista važno, stvari poput ograničenja mandata, sukoba interesa, što mislim da bi bilo zaista važno. Možda je pre 30 godina to moglo biti učinjeno malo drugačije, ali u sadašnjoj formi govorimo o organizaciji koja je multinacionalna kompanija", zaključio je.

Đoković je osnovao PTPA nezadoovljan radom ATP-a i izneo svoj plan prema kome bi slabije rangirani igrači imali pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve