Nova vest
Tenis

Petak, 15.01.2021.

16:35

"Bez povlastica za Marija"

Endi Mari neće imati posebne povlastice u odnisu na druge tenisere i šanse da uopšte bude u Melburnu su gotovo nikakve.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Teniseri i teniserke koji će se od 8. do 21. februara takmičiti na Australijan openu, stigli su čarter letovima sa raznih destinacija i dve nedelje će biti u karantinu.

Britanac, s obzirom da je imao pozitivan test na koronavirus uoči puta, nije ni seo u avion, ostao je kod kuće u izolaciji i otuda je indikativno da će propustiti Australijan open.

Tenis Australija je po objavljivanju vesti da Mari neće doputovati u Melburn izdao saopštenje u kojem su mu poželeli brz oporavk, ali nisu komentarisali mogućnost da mu se dozvoli da naknadno stigne u Melburn, u slučaju da novi test bude negativan.

Zato je ministar zdravlja države Viktorija, Martin Foli, bio veoma jasan rekavši da niko neće imati poseban tretman, pa ni teniser iz Škotske.

"Što se tiče Endija Marija, bili smo veoma jasno od početka rekavši kako ko god bude imao pozitivan test, neće biti deo programa za dolazak u Melburn i Australiju. Gospodin Mari i još 1.240 osoba, morali su da dokažu da imaju negativan test pred dolazak u Mečburn. Stigne li Mari, a ja nemam nikakvu indikaciju da hoće, biće predmet rigoroznih mera kao i svi ostali. Ako ima pozitivan test pre dolaska u Australiju, biće odbijen njegov dolazak", rekao je Foli.

Kako je jasno da je Mari pozitivan, situacija je jasna, Mari po svemu sudeći neće biti deo prvog grend slema u 2021.

Igrači i članovi njihovih timova imali su rok od 36 sati da stignu u Melburn, a Mari u tom periodu najverovatnije nije mogao da dobije novi test gde stoji da je negativan.

Dvostruki šampion Vimbldona u Australiji nikada nije uspeo da osvoji titulu, a igrao je u pet finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve