Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.01.2021.

13:00

Žreb za Australijan open 4. februara

Žreb za prvi grend slem sezone, Australijan open biće održan 4. februara, saopštili su organizatori turnira u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Žreb za Australijan open 4. februara
Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Novak Đoković i Sofija Kenin će braniti trofeje koje su osvojili prošle sezone, a teniseri i teniserke polako kreću na dalek put čarter letovima koje je obezbedio organizator.

Među njima je i 32 igrača i igračica koji su kroz kvalifikacije u Dohi i Dubaiju izborili plasman u glavni žreb, kao i po šest tenisera i teniserki koji kao laki luzeri takođe putuju i biće u karantinu kao i ostali.

Među putnicima su i dvoje srpskih predstavnika, Olga Danilović, kojoj će ovo biti prvi Australijan open u profi konkurenciji i Viktor Troicki, koji je takođe bio siguran u kvalifikacijama.

Organizatori su saopštili da će 15 čarter letova, sa raznih svetskih destinacija od 15. janara početi da stiže u Australiju. Kapacitet tih aviona neće premašiti 25 odsto od ukupnog broja sedišta.

Svi učesnici će po sletanju u Melburn biti testirani i poslati u dvonedeljni karantin.

Kada dobiju rezultat da su negativni, dobiće dozvolu da treniraju pet sati dnevno pod striktnim nadzorom, a igrači i članovi njihovih timova biće testirani svakodnevno.

Australijan open se ove godine održava u periodu od 8. do 21. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve