Nova vest
Tenis

Utorak, 12.01.2021.

07:51

Izner posle poraza odlučio: Ne ide u Australiju

Džon Izner je drugi teniser iz top 30 na svetskoj listi koji je odlučio da preskoči ovogodišnji Australijan open.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Izner posle poraza odlučio: Ne ide u Australiju
Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Posle Rodžera Federera, koji je poručio da nije dovoljno spreman, ni Amerikanac nije voljan da rizikuje dalek put i da tamo bude bez porodice.

Izner je u četvrtfinalu turnira u Delrej Biču poražen od sunarodnika Sebastijana Korde, 6:3, 4:6, 6:3, a po završetku meča izjavio je kako je rešio da ne igra u Melburnu.

"Nije bila laka odluka. Dugo sam razmišljao o tome, ali sada sam potpuno komforan što se tiče odluke, spreman sam da se vratim kući. U ovoj fazi karijere, oduvek sam imao viziju kako putujem sa porodicom. To ne bi bio slučaj sa Auatralijom ove godine. Razumljivo je i zašto. Jednostavno, bila je to situacija gde nisam želeo da tako dugo budem bez porodice i zato sam odlučio da ostanem kod kuće", rekao je Izner koji sa suprugom Medison ima dvoje dece, dvogodišnju ćerkicu Hanter Grejs i godinu dana starog sina Džona Hobsa.

Izner je 25. na svetskoj listi i najbolji je rangirani američki teniser.

"To što ne idem u Australiju ne znači da nisam posvećen tenisu, i dalje sam. Zdrav sam, osećam se dobro i nastaviću da vodim računa o svom telu. Kada se karavan vrati iz Australije, nadam se da ću igrati do kraja sezone", rekao je 35-godišnji Amerikanac.

Sebastijan Korda je ostvario prvi plasman u polufinale nekog turnira.

Tamo će se sastati sa Britancem Kameronom Norijem koji je savladao Frensisa Tijafoa, 6:0, 3:6, 6:4.

Njegov otac Petr, nikada nije otišao na ovom turniru tako daleko, ali Sebastijan kaže da ga neće peckati zbog toga.

"Neću ga zadirkivati, jer će on da obrne ploču i kaže, dobro, ja imam grend slem. Moj otac nije takav tip čoveka, on je sav posvećen meni. Dok god sam ja srećan i on je", rekao je Korda junior.

Posebna priča turnira je 26-godišnji Kristijan Herison. Momak koji je trenutno 789. na listi i koji je imao proteklih godina čak osam operacija, igra turnir iz snova.

Pobedom nad Đanlukom Mađerom od 7:6 (2), 6:4, stigao je do prvog polufinala u kom mu je protivnik Hubert Hurkač.

"Osećam se predivno. Srećan sam što su svi moji prijatelji i porodica tu da me podrže, posebno jer je Delrej Bič blizu mog doma", poručio je jedan Kristijan Herison.

Rezultati, četvrtfinale:
Korda - Izner 6:3, 4:6, 6:3
Nori - Tijafo 6:0, 3:6, 6:4
Kr. Harison - Mađer 7:6 (2), 6:4
Hurkač - Kiroz 6:4, 6:4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve