Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.12.2020.

09:25

Švarcman: Želim da ostanem u Top 10, da pobeđujem na velikim turnirima

Dijego Švarcman je u 2020. uspeo da ostvari najbolji plasman u karijeri, stigavši do osmog mesta svetske liste, ali ambicije za narednu godinu su još veće.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švarcman: Želim da ostanem u Top 10, da pobeđujem na velikim turnirima
Photo by Jean Catuffe/Getty Images

Argentinac, koji je trenutno na devetoj poziciji, prvi put je igrao ATP Tur finale, a pokazao je i da može da pobedi i one najbolje igrače, poput Rafe Nadala.

Upravo je ta pobeda Argentinca, ostvarena na Mastersu u Rimu, bila jedan od najlepših trenutaka momka iz Buenos Ajresa u proteklih 12 meseci.

"Ako gledam na sezonu iza sebe, tri najznačajnija trenutka su mi pobeda nad Timom, onda pobeda nad Nadalom i to što smo se opet porodično okupili uz tradicionalan roštilj, kao što radimo svake godine. Ta fotografija je za mene vrlo važna jer i dalje pokazuje da sam isti, to je osnova u mom razmišljanju o životu", kaže Švarcman.

Jedan od najnižih igrača na ATP Turu smatra da nije dobro postavljati dugoročne ciljeve.

"Nisam komformista, pokušavam da postavim sebi kratkoročne ciljeve. Sve što sam postigao ove godine došlo je zahvaljujući dobrim igrama ove sezone. Sada mi je cilj da nastavim to i to pre svega igrajući bolje na velikim turnirima. Miran sam što se tiče toga da sam igrao dobro protiv najboljih igrača, sada kada sam u Top 10. Znam da će još veći broj pobeda uticati i na moju poziciju na listi. Bitno je da budem zdrav, to mi je prvi prioritet u novoj sezoni", dodao je Dijego.

Švarcman kaže da nije siguran šta će raditi kada bude prestao aktivno da se bavi tenisom.

"Zamišljam sebe kako trčim sa svojom decom i našim psima po parku! Nadam se da ću biti srećan posle svega što sam uradio. Strastven sam celog života, ali ne znam da li ću biti u tenisu ili ću raditi neke druge stvari. Ne znam šta mi budućnost nosi", zaključio je deveti reket sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve