Nova vest
Tenis

Petak, 04.12.2020.

13:37

"Nikad ne otpisujte Endija Marija"

Dani Valverdu, neksadašnji trener Endija Marija, smatra da teniser iz Danblejna još nije rekao poslednju reč na teniskoj pozornici.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On i Mari su sarađivali u periodu od 2010. do 2014. godine, a poznato je da je škotski teniser posle toga imao velike probleme da povredama.

Poslednjih godina jedva da igra, imao je više operacija problematičnog kuka i mnogi sumnjaju da će biti u stanju da se vrati u nekadašnju formu.

Endi je nedavno rekao kako je daleko slabije trenirao ove godine nego ranije i da je i to razlog što nije uspeo da postigne očekivane rezultate po povratku na teren.

Valverdu je saglasan da će Endi, u slučaju da počne da radi i trenira kao pre, uspeti da se vrati u 2021.

"Zapanjujuće je ono što čini, zaista je neverovatno i pomisliti na povratak posle povrede koju je on imao. Srećni smo što imamo prilike da ga uopšte gledamo. Ako bude u stanju da vodi računa o sebi i fizički se spremi, da ne oseća bol tako intenzivno kao ranije, ne bi me iznenadilo da postigne dobre rezultate naredne sezone", smatra Valverdu.

On veruje da je Endi u stanju još da se nosi sa najvećim imenima svetskog tenisa.

"Nekako verujem da ako bude spreman fizički, biće u stanju i da se takmiči sa vrhunskim igračima na najvećim turnirima. Ja ga nikada ne bih otpisao", zaključio je Marijev bivši trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve