Nova vest
Tenis

Petak, 04.12.2020.

13:20

Čelnici WTA planiraju da sezona krene 4. januara van Australije

Sezona u ženskom tenisu trebalo bi da počne 4. januara, ali ne u Australiji, kako je bio slučaj, već van ovog kontinenta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Čelnici WTA planiraju da sezona krene 4. januara van Australije
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Vest je potvrdio šef WTA Stiv Sajmon za agenciju Rojters, rekavši kako se uskoro očekuje više detalja u vezi sa kalendarom takmičenja.

On je rekao da je najava odlaganja početka Australijan opena uticala na to da u WTA razmisle o tome da sezonu započnu regularno, ali van granica Australije gde se od igračica zahteva da po ulasku u zemlju budu u karantinu 14 dana.

"Očekujemo da bude Australijan opena. Očigledno je da će biti tog perioda karantina po ulasku u Australiju tako da nam je pravi izazov kako da izgleda mesec januar. Pokušavamo da definišemo kalendar takmičenja što pre, možda već sledeće nedelje kako bismo imali mogućnost da realizujemo neke turnire od 4. januara", izjavio je Sajmon.

Navikli smo da sezona počinje u Brizbejnu, Šenženu i Ouklendu, ali kako Kina i Australija imaju jake mere zaštite od koronavirusa, sezona će morati da krene na nekom drugom mestu.

"Mislim da pregovori napreduju i da ćemo početi sezonu, a potom izvršiti planiranu tranziciju u Australiju i nadam se, potom da ćemo imati sjajnu godinu", zaključio je Sajmon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve