Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.12.2020.

11:23

"Da Rafa ima tako izražen ego, ne bi me slušao svakog dana"

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, tvrdi da su netačne ocene kako je španskog tenisera "zbog izraženog ega" jako teško trenirati.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Moja je uz šampiona Rolan Garosa konstantno od 2017. godine, kada je teniser iz Manakora okočnao dugogodišnju saradnju sa stricem Tonijem, koji sada brine o njegovoj akademiji.

U izjavi za španske medije, Moja je rekao kako je Nadal vrhunski profesionalac i kako ne stoje ocene da je sa njim teško raditi.

"Ne znam odakle su došle te priče. U tom smislu, Rafa je besprekoran profesionalac i veruje u sve što mu mi iz njegovog tima kažemo. On je onda taj koji donosi odluke, ali to treba ceniti, jer ne čine svi igrači isto. Posebno jer mi nismo na nivou onoga što je on postigao tokom svoje karijere", kaže Moja.

Nadal je ovu sezonu završio na drugom mestu ATP liste, osvojio je po 13. put Rolan Garos i tako izjednačio rekord Rodžera Federera po broju grend slem trofeja.

"Pričamo o jednom od najvećih profesionalaca u istoriji tenisa. Da je Rafin ego bio tako jak, ne bi nas slušao kaš što to čini svakog dana", zaključio je Moja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve