Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.11.2020.

18:15

"Đoković ide i govori: 'Hajdemo na teren da igramo dok sam u najboljim godinama'"

Nekadašnji američki teniser Endi Rodik smatra da će Novak Đoković na kraju završiti kao GOAT.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On je to i ranije u više navrata isticao.

Rodik kaže da je srpski teniser svuda u prednosti u odnosu na rivale, osim na Rolan Garosu.

"Za mene je to prilično jasno. Mislim da je Novak Đoković najveći favorit na tri od četiri Grend slem turnira u narednih godinu ili dve. Ako pogledate 2020, on je propustio priliku na Vimbldonu, koji je otkazan zbog pandemije koronavirusa i gde je on već dugo najbolji igrač", rekao je Rodik.

Rodik napominje da eventualno odlaganje ili otkazivanje Grend slemova u budućnosti ne bi nikako odgovarala Novaku Đokoviću, pošto smatra da je sada u najboljim godinama.

"Onda ono na US openu i pogodak linijskog sudije. Izgleda da će biti tenisa u Australiji. Novak ide i govori: ’Hajde, moramo na teren, moramo da igramo ove mečeve dok sam u najboljim godinama u karijeri' (ne bukvalno prim. aut)", istakao je Rodik.

Zanimljivo da je Rodik jedan od retkih igrača koji protiv Novaka imaju pozitivan skor.

Amerikanac je slavio u pet od devet međusobnih duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve