Nova vest
Tenis

Sreda, 18.11.2020.

14:30

Zverev uz dosta muke do prve pobede u Londonu

Nemački teniser Saša Zverev pobedio je Dijega Švarcmana sa 2-1 u setovima u drugom kolu Završnog turnira u Londonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Zverev uz dosta muke do prve pobede u Londonu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nemac je savladao Argentinca posle dva sata i 13 minuta tenisa – 6:3, 4:6, 6:3.

On je pobedom značajno poboljšao svoje šanse za plasmanom u polufinale, dok je Argentinac svoje porazom sveo na minimum.

Pretnje riternera bile su sa obe strane na meču, ali se bolje snašao kod svoje prilike Švarcman koji je prvi napravio prednost.

Ipak, njegova radost nije dugo trajala. Prevelika doza pasivnosti otvorila je prostor Nemcu da igra agresivnije i da stekne prekopotrebno samopouzdanje.

To je rezultovalo sa dva vezana brejka kojima je Saša došao do 5:2.

Švarcman se, međutim, nije predavao. Došao je do dve vezane brejk lopte kada je Zverev servirao da osvoji prvi set. Ipak, dobri servisi spasli su Nemca koji je ekspresno "vezao" četiri poena za 6:3.

Tok meča pratite uživo putem našeg Lajv bloga.

U prva dva gema drugog seta oba tenisera propustila su par dobrih prilika, ali je Zverev ubrzo zatim napravio brejk i ponovo poveo.

Kontrolisao je ritam Nemac i pri vođstvu od 3:2 imao i brejk lopte, ali je od tog trenutka do kraja drugog seta viđen njegov veliki krah.

Švarcman je znao tačno šta je potrebno da uradi da bi iskoristio ovaj pad u igri bivšeg šampiona Londona, pa se otišlo u treći set.

Ključni gem trećeg seta bio je peti, kada je Zverev ubrzao ritam, naterao Švarcmana da kasni sa nameštanjem i udarcima - i napravio brejk.

Do kraja meča pobeda Nemca je mogla da bude samo još ubedljivija, ali je na kraju "morao" da bude zadovoljan sa 6:4 u trećem setu.

U trećem kolu Grupe "Tokio 1970" Zverev u petak igra protiv Đokovića, dok se istog dana Švarcman sastaje sa Medvedevim.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d