Nova vest
Tenis

Sreda, 18.11.2020.

08:55

Rubljov "zahvalan" posle eliminacije

Ruski teniser Andrej Rubljov je porazom od Stefanosa Cicipasa izgubio šanse za plasman u polufinale Završnog Mastersa.

Izvor: MT

Autor: MT

Rubljov
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On je poražen posle taj-brejka odlučujućeg seta, u kojem je imao meč loptu.

Ipak, nije bio nezadovoljan nakon meča.

"Zahvalan sam za ovu sezonu. Ne mogu da se žalim. Osvojio sam toliko turnira, kao nikada ranije. Obe godine sa osvojio više trofeja nego što sam za celu karijeru. Dobio sam više mečeve ove, nego bilo koje druge godine. Ne mogu da se žalim. Mogu samo da budem zahvalan. Prvi put sam postao Top 10 igrač, tako da je ova sezona bila neverovatna", rekao je Rubljov i dodao:

"Neverovatno zvuči da sam mogao da preokrenem ovaj meč. U principu, moglo je možda da bude 6:1, 6:3, ali ja sam još uvek bio tamo, borio se i na kraju imao meč loptu. Bio sam blizu pobede, tako da sam zadovoljan svojom mentalnom snagom. Ona će biti važna i za predstojeći meč sa Timom, jer protiv Dominika ona je i te kako potrebna. Morate da imate mentalnu snagu, a onda i da odigrate neverovatan meč."

Sledi meč sa Dominikom Timom, koji je osigurao polufinale.

"Dominik je pobedio dva meča. Pobedio je Rafu i odigrao jedan od najboljih mečeva u ovoj godini. U polufinalu je...Nema šta da izgubi. Izaći će na teren i igraće opušteno. U sjajnoj je formi, pa ćemo videti. Ove nedelje je bio mnogo bolji od mene, ali pokušaću da se potrudim da budem konkurentan."

Debitovao je na Završnom Mastersu...

"To je sjajno iskustvo jer vam ovaj turnir daje šansu da igrate protiv najboljih igrača i morate to da iskoristite. Nije važno ni da li sam već ispao. Moram da igram maksimalno, jer na kraju krajeva, to su najbolji igrači i moram da dam sve od sebe", zaključio je Rubljov.

Rubljov i Tim se sastaju u četvrtak od 15.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve