Nova vest
Tenis

Utorak, 17.11.2020.

20:46

Đokovićev apel za spas tenisa

Novak Đoković, prvi teniser sveta, otvorio je raspravu za promenu formata na Grend slemovima.

Izvor: MS

Autor: MS

Đokovićev apel za spas tenisa
EPA-EFE/ANDY RAIN

Đoković se zapitao da li bi trebalo da na najznačajnijim turnirima igra na tri dobijena seta zbog atraktivnosti tog sporta i pažnje mlađe populacije.

Njegov veliki rival Rafael Nadal je odmah bio protiv promena, a srpski as je pokušao detaljnije da se pozabavi tom temom.

"Zagovornik sam da se igraju dva ili tri seta, iako je naravno najbolje da se na Grend slemovima igra pet. Ne znam da li postoji šansa da se pormeni, ali samo osećam da imamo previše turnira i mečeva tokom godine", rekao je Đoković.

On je objasnio da teniska sezona najduže traje od svih sportova.

"Igramo od 1. januara do novembra", podsetio je Novak, sa čijim mišljenjem se slaže Rus Danil Medvedev.

Izneo je i jedan poražavajuć podatak za "beli sport".

"Nažalost, imamo statistiku koja je pomalo šokantna. Prosečna starost ljubitelja tenisa širom sveta je 61 godina. Očigledno smo jedan od onih sportova koji se drži tradicije, potrebno je da se zadrži nešto, ali nikada nismo razmatrali neke promene. Manje događaja, drugačiji kalendar, sistem bodovanja...", otkrio je Novak i apelovao:

"Mislim da moramo nešto da promenimo i istražimo nove mogučnosti. Nikada nismo ušli u to polje. Kada razgovaramo na tu temu ne vidim veliku podršku i volju da strateški razmišljamo kako da privučemo mlađu publiku u naš sport", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve