Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.11.2020.

11:45

Teniski savez Australije pravi presedan

Svi teniski turniri koji se tradicionalno igraju pre Otvorenog prvenstva Australije trebalo bi da budu održani u Melburnu, saopštio je tamošnji teniski savez.

Izvor: MT

Autor: MT

Teniski savez Australije pravi presedan
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Kako bi igrači izbegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog koronavirusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn.

Prema planu, očekuje se da teniseri počnu da dolaze u Australiju sredinom decembra kako bi proveli dve nedelje u karantinu.

Međunarodne granice Australije su uglavnom zatvorene, a i dalje postoje različita ograničenja za putovanja između država.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premeštanje svih turnira u državu Viktorija značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Međutim, premijer Viktorije Danijel Endrus rekao je da su planovi za održavanje svih turnira u Melburnu "daleko od završenog posla".

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo... ali, dolazi u vreme kada je ostatak sveta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Melburn, glavni grad države Viktorije, beležio je hiljade slučajeva zaraze i stotine mrtvih poslednjih meseci, i bio je u potpunoj izolaciji tri meseca. Međutim u gradu nije zabeležen nijedan novi slučaj više od dve nedelje.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve