Nova vest
Tenis

Nedelja, 15.11.2020.

14:40

Spektakl na startu – Tim se revanširao Cicipasu!

Dominik Tim, treći teniser sveta, pobedio je Stefanosa Cicipasa na startu Završnog turnira u Londonu.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakl na startu – Tim se revanširao Cicipasu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Austrijski teniser slavio je posle tri seta – 7:6 (5), 4:6, 6:3.

Viđena je velika borba u reprizi prošlogodišnjeg finala koja je ovoga puta pripala popularnom Domiju.

Tokom prvog seta nismo videli nijedan brejk. Tim je pretio, imao nekoliko šansi da oduzem servis protivniku, ali nije uspeo u toj nameri.

Cicipas je u par navrata uspeo servisom da se izvuče i prvi period igre rešen je u takozvanom 13. gemu – taj-brejku.

Tamo je grčki teniser prvi došao do mini brejka, ali nije uspeo da ga održi. Tim se u ključnom trenutku vratio u set i kasnije rezultatom 7:5 došao do 1-0.

Na startu drugog seta treći igrač sveta doživeo neočekivani pad. Na kratko mu je popustila koncentracija, Cicipas je to iskoristio i došao do brejka (3:1).

Grk je, za razliku od mini brejka, održao prednost do kraja seta i posle 136 minuta igre rezultat je bio 1-1 (7:6 (5), 4:6).

Velika borba nastavljena je u trećem setu, a prvi do brejka došao je Austrijanac. Tim je prvi put u meču oduzeo servis protivniku i posle 10-tak minuta na semaforu je bilo 3:0.

Činilo se da će Dominik rutinski privesti meč kraju, međutim u petom gemu je viđena velika drama. Cicipas je imao brejk loptu, Tim se mučio, ali je nekako uspeo da pronađe prave udarce u pravo vreme.

Održao je prednost brejka i na kraju je slavio sa 7:6 (5), 4:6, 6:3. U drugom meču grupe od 21h igraju Nadal i Rubljov. Novak Đoković prvi meč odigraće protiv Dijega Švarcmana u ponedeljak u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d