Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.10.2020.

18:00

Bila je u vrhu, a onda joj je "horor" uništio život – "Čula sam vrisak iz druge sobe"

Bivša ruska teniserka Ana Čakvetadze bila je velika nada belog sporta.

Izvor: MT

Autor: MT

Bila je u vrhu, a onda joj je
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Predviđali su joj veliku karijeru, do svoje dvadesete godine je osvojila dva WTA turnira, igrala četvrtfinala Rolan Garosa i Australijan opena, dok je na US openu stigla do polufinala.

Pred njom je bila sjajna budućnost, međutim, te 2007. godine sve se promenilo.

Ana se vratila u Moskvu sa jednog turnira, da bi 17. decembra te godine ona i njena porodica doživeli najveći šok u životu.

"Bili smo umorni i otišli smo na spavanje. Odjednom, probudila sam se oko tri sata ujutro. Videla sam kako se petorica muškaraca motaju oko naše kuće. Imali su maske i tamna odela", ispričala je Čakvetadze i dodala:

"Čula sam vrisak iz druge sobe. Znala sam da je to moj otac i odmah sam počela paničiti. Mislila sam da su to poslednji trenuci naših života. Ti muškarci su bili naoružani, imali su pištolje i noževe i pretili su mom ocu. Pokušala sam pobeći, ali su me uhvatili. Toliko su me čvrsto vezali da su me ruke bolele danima. Roditelje su prisilili da otvore sef i sve su odneli. Otac je posle završio na operaciji jer su mu slomili rame. Mislim da su pljačku planirali danima, pogotovo kad su videli da sam u Belgiji osvojila skupoceni Roleks."

Od tada tenis praktično za nju nije postojao...

"Očekivanja za 2008. godinu nikako nisam mogla ispuniti. Svaki dan je bio gori od prethodnog i mislila sam da ta agonija nikad neće završiti. Izgubila sam mesto na rang listi, izgubila sam bodove", istakla je ona.

Karijeru je završila sa 26 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d