Nova vest
Tenis

Sreda, 21.10.2020.

08:38

"Mi Novaka ne volimo kao Rodžera, ali ako padnu rekordi – prestaćemo da se lažemo"

Francuski teniser Žil Simon govorio je o trci za najvećeg tenisera svih vremena.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Iskusni Francuz napisao je knjigu "Sport koji vas čini ludim".

Jedan deo te knjige posvećen je teniserima koji su obeležili praktično celu njegovu – članovima "velike trojke".

"Ako Rodžer Federer uspe da zadrži sve svoje rekorde, onda ćemo, naravno, reći da su Đoković i Nadal takođe sjajni igrači, ali, pre svega, nisu dobri kao Rodžer", objasnio je Simon i dodao:

"Zbog toga priča o GOAT-u dobija razne rasplete tokom prethodnih nekoliko godina, jer mnnogi veruju da niko neće oboriti Federerove rekorde. Ali, ako ga Đoković prestigne - to će mnogima razbiti šablon razmišljanja".

Simon, inače dobar prijatelj srpskog tenisera, veruje da narod više voli Švajcarca.

"To je sve zato što mi njega (Novaka) ne volimo koliko i Rodžera Federera. Ako padnu Federerovi rekordi, onda više nećemo moći da se lažemo, nećemo više moći da limitiramo tenis na jednog igrača", priča Simon.

On je uspeo i da uporedi Novaka sa Rodžerom.

"Da, saglasni smo da je Federereova igra najlepša za oko, ali nije nužno najefikasnija. Đoković možda nije toliko divan, ali nije ništa manje efikasan. A, ako ga on prestigne po Grend slem trofejima (što je, u principu, ono što je najbitnije), onda više nećemo smeti da se krijemo", priča Simon i dodaje:

"Ako Federer zadrži sve rekorde onda to znači da će buduće generacije uvek gledati da igraju kao on. A ja to ne želim. Ja želim da dečak kojeg teraju da igra kao Federer kaže: 'Dobro, ali Novak i Rafa su osvojili 21 Slem igrajući drugačije od njega'".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d