Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.10.2020.

20:55

Šta će biti sa Parizom?

Turnir u pariskoj dvorani Bersi, poslednji Masters teniske sezone, suočava se sa ozbiljnim problemima.

Izvor: LN

Autor: LN

Šta će biti sa Parizom?
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Masters u Parizu zakazan je za 31. oktobra ove godine i planirano je da traje sve do 8. novembra, kao poslednja priprema za ATP finale u Londonu.

Razlog za brigu je problematična situacija sa koronavirusom u Francuskoj o kojoj je u sredu, 14. oktobra, pričao predsednik te zemlje Emanuel Makron.

Makron je pozvao na oprez i ujedno uveo "policijski čas" od 21.00 do 6.00 u naredne četiri nedelje jer je, pored ostalog, ukupan broj potvrđenih slučajeva porastao je na 779.063.

To znači da će "policijski čas" biti na snazi u Parizu i za vreme trajanja turnira.

I pored ovoga moguće je da se turnir održi, ali će to biti bez publike, iako je najavljivano da će svakog dana biti prisutno do 1.000 ljudi na tribinama. Organizatori će morati i da se prilagode tome da večernje sesije neće biti.

Pod trenutnim pravilima u Francuskoj je moguće dobiti dozvolu da budete napolju i tokom "policijskog časa" ukoliko ste zaposleni u nekom od određenih sektora.

Podsetimo, Novak Đoković je već odlučio da se posle 13 godina vrati u Beč i tamo odigra pripremu za Završni turnir, pa se najverovantije, ali još ne sigurno, neće pojaviti u Parizu, koji je prošle godine osvojio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve