Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.09.2020.

17:09

"Ovo je dobar znak za situaciju sa kovidom" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković prokomentarisao je plasman u finale Mastersa u Rimu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković se pobedom nad Norvežaninom Kasperom Rudom sa 7:5, 6:3 plasirao u svoje 52. Masters finale.

Ovaj meč bio je prvi teniski od nastavak sezone sa navijačima.

"Nedostajali su mi. Svaki igrač na Turu, muški i ženski, nedostaju mu navijači i nadam se da će biti više navijača na ostalim turirima. To je bila sjajna vest kad su nam rekli da ćemo igrati pred navijačima. Ovo je i dobar znak za celu kovid situaciju, to jest da se stvari popravljaju u ovoj zemlji i u drugim državama", izjavio je Đoković posle meča.

Pobeda protiv Ruda nije došla lako, o čemu govori i podatak da je meč koji je završen u dva seta trajao preko dva sata.

"Bilo je teško danas, dva seta sa preko dva sata. Mogao je bilo ko da dobije prvi set, imao je dve set lopte. Bilo je i vetrovito, verovatno najvetrovitiji dan ove godine i bilo je jako teško izdržati. U drugom setu je bilo bolje, bolje sam udarao lopticu i navikao se na uslove",
izjavio je Novak i prokomentarisao igru Norvežanina:

"Da, on trenira na Nadalovoj akademiji tako da je to sličan stil igre. Igra sa mnogo spina, nikada nisam igrao sa njim, nikada nisam ni trenirao, možda jednom. Njegov forhend je zaista sjajno i zaista mi je bilo na početku teško da razumem razdaljinu na terenu od mene i loptica koje mi šalje. Bilo je teško i mentalno i fizički, ali sam zadovoljan".

U finalu će se boriti za 36. Masters titulu čime će postati rekorder i prestići Rafu Nadala.

"Naravno, veoma je bitno, inače ne bih bio ovde. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i posle 15 godina na Turu i dalje imam glad za titulama, to jest da dolazim da se borim za titule. Igraću protiv Dijega (Švarcmana) ili Denisa (Šapovalova), obojica su u izuzetnoj formi. Dijego je odigrao meč života sinoć i na šljaci se najbolje snalazi, Denis je napredovao mnogo na šljaci u prethodnih par godina. Biću spreman za bilo koga i nadam se da ću na kraju staviti ruke na trofej", podvukao je najbolji teniser današnjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve