Novak: Krivim sebe, ali ovo je šljaka

Novak Đoković je bio zadovoljan plasmanom u polufinale Mastersa u Rimu, bez obzira što je do toga morao težim putem.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković sam sebi iskomplikovao put do polufinala


Prvi reket sveta je igrao tri seta protiv 97. igrača na planeti Dominika Kepfera i dobio duel posle dva sata i 12 minuta borbe.

"Svaka mu čast kako se borio i vratio, ali sebe moram da krivim što sam morao da igram treći set. Imao sam brejk i servis, sve je izgledalo dobro, ali ovo je šljaka i sve može da se promeni u sekundi", rekao je Novak na engleskom jeziku posle meča.

O Kepferu je imao samo reči hvale.

"Znam ga prethodnih nekoliko godina, fin je momak, ima nezgodan levoruki servis, pogađa čudne uglove. Kada oseća lopticu ulazi i na forhend i bekhend. Njegova igra je idealna za ovu podlogu", dodao je Novak.

Grafika: SofaScore

Sledeći rival je Kasper Rud iz Norveške.

"Još jedan specijalista za šljaku. Na njoj se oseća najkomfornije, u polufinalu je. Znam da sam favorit zbog ranga, ali sve je moguće. Pogledaću ga, uradiću 'domaći zadatak' i biti spreman za sutra".

Potom se Đoković obratio i na srpskom jeziku.

"Vodio sam 6:3. imao brejk i lopte za dupli brejk. Imao sam nek nekaraktersitčne greške. Ali ako se očekuje takav pad u igri negde, to je šljaka gde se lako promene stvari. U trećem setu sam odigrao dosta dobro i čvrsto, tu sam zadovoljam. U polufinalu sam i spremamo se za sutra", istakao je Novak.