Novak priznao da je frustriran odlukom USTA

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, priznao je da je nezadovoljan odlukom Teniskog saveza SAD da diskvalifikuje Gvida Pelju i Huga Delijena.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Hannah Peters/Getty Images
Photo by Hannah Peters/Getty Images

* Đoković predvodi "pobunu" protiv USTA?

Pomenuti teniseri su udaljeni sa Sinsinatija jer im je fizioterapeut pozitivan na koronavirus.

Iako su Pelja i Delijen dva puta bili negativni, USTA je odlučila da ih diskvalifikuje.

Pre početka takmičenja organizatori su saopštili da će do diskvalifikacije doći jedino ukoliko su teniseri delili sobu sa zaraženom osobom, a kako ovde to nije slučaj, igrači su ljuti.

"Na Zum razgovoru pre nekoliko nedelja dobili smo informaciju od šefa svih medicinskih radnika USTA da će teniser moći da se takmiči na turniru ukoliko dobije negativan test, a da je pritom delio sobu sa zaraženom osobom", rekao je Đoković.

"Pitali smo više puta u vezi toga, šta se desi ako je član ekipe pozitivan, i rečeno nam je ono što sam rekao. Zato su mnogi teniseri, uključujući mene, uznemirani kada vide kako su tretirani Pelja i Delijen", dodao je Novak.

Pre nekoliko dana "Marka" je prenela da će Novak pokrenuti "pobunu" protiv USTA jer nije u redu što su diskvalifikovali dvojicu igrača.

Portparol USTA Kris Vidmajer rekao je da isključenje Pelje i Delijena je u skladu sa savetima iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti koji insistira na tome da “blizak kontakt definiše kao 15 minuta provedenih zajedno na manje od dva metra razdaljine sa drugom osobom”.

On je dodao da je utvrđeno da su igrači bili u takvom kontaktu sa fizioterapeutom i da pritom nisu nosili zaštitne maske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.