Nadal otkrio zašto neće igrati na US openu

Aktuelni šampion US opena Rafael Nadal prokomentarisao je svoju odluku da odustane od učešća na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Zbog velike pauze u teniskoj sezoni izazvane pandemijom koronavirusom turniri u Americi i Evropi na različitim podlogama će biti odigrani u kratkom vremenskom periodu

Španski teniser je objasnio da bi prelazak sa betona na šljaku u ovom trenutku bio ozbiljan udar na njegovo telo.

"Zdravstvena situacija je bio prvi i osnovni razlog prilikom donošenja moje odluke.Izgleda da situacija nije u potpunoj kontroli, tako da smo u ovom slučaju, nakon konsultacija sa mojim timom, odlučili da preskočimo US open“, rekao je Nadal.

"Drugi razlog je raspored koji nakon nekoliko meseci bez takmičenja mi ne odgovara. Prelazak sa betona na šljaku, sa veoma malim vremenom za pripremu, opasan je za moje telo i budućnost moje karijere".

US open će se igrati od 31. avgusta do 13. septembra.

"To je stvar ličnog duha. Situacija je takva kakva je i moj duh, a on nije bio dovoljno visok da bih otputovao u Njujork i takmičio se. Ako ću se takmičiti, sva moja čula moraju biti usredsređena na takmičenje u najboljem uspehu, a to bi u ovoj situaciji bilo teško ostvariti", poručio je Nadal.

Posle US opena će se igrači preseliti u Evropu, pa će uslediti turniri u Austriji, Rimu i na kraju na Rolan Garosu.