"Zamislite da su Novak, Rodžer ili Rafa ovako iskreni"

Jedan od najboljih snukeraša u istoriji tog sporta Roni O'Saliven šokirao je izjavom koju je dao tokom Svetskog prvenstva koje se održava u Šefildu.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Kod pitanja u vezi sledećeg protivnika Marka Vilijamsa, koji je profesionalac od 1992. godine, O'Saliven je dao odgovor koji je mnoge iznenadio.

"Ako pogledate sadašnje igrače onda da, mogu da kažem da mogu da poverujem. Kada pogledate te mlađe igrače. Nisu toliko dobri. Većina bi verovatno bila dobra na amaterskom nivou, ako i tu. Mnogi su toliko loši. Morao bih da izgubim ruku i nogu da bih ispao iz top 50. Zato smo mi toliko dugo tu. Stvarno su stvari toliko loše", direktan je bio O'Saliven.

Mnogi su se na mrežama, pa i poznati španski novinar Hose Morgado, zapitali šta bi se desilo da su najbolji teniseri sveta dali sličnu izjavu.

"Zamislite da su Federer, Nadal ili Đoković ovako iskreni prema klincima", prokomentarisao je Morgado.

Inače, O'Saliven je tom prilikom otkrio javnosti na Svetskom prvenstvu da njega pobede ne zanimaju.

"Već neko vreme mi sve ovo dođe kao neka vrsta zanimacije. Ne zanima me da li ću pobediti ili izgubiti, nego eto, samo da igram. Sad na nekim poslednjim mečevima više uživam, fokusiran sam na svoj posao, psihički sam tu gde treba".

Takođe, iznenadio je mnoge rečima da mu publika smeta, iako se igra upravo zbog njih.

"Lakše je bez publike, toliko je drugačije. Teško je ući i izaći, jer ceo taj proces predugo traje, moram da bežim od ljudi, iako me zanima samo da dođem, odigram meč i odem kući. Teško mi je da budem fokusiran na meč kad su tu i kada sve toliko traje.Da se ne lažemo, lepo je kad su navijači tu stvarno, ali nekako kada bi moglo da se omogući da lakše izađeš i uđeš bilo bi dobro. Kad si među najboljima, onda je to malo teže", zaključio je O'Saliven.