Nova vest
Tenis

Subota, 08.08.2020.

08:00

"Bejbi Nadal" koji liči na Đokovića VIDEO

Nakon mnogo godina u Španiji se pojavio mladi teniser koji bi u budućnosti mogao da zameni Rafaela Nadala.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Buda Mendes/Getty Images

Naravno, to neće biti nimalo lak zadatak, pošto je "Bik sa Maljorke" jedan od najboljih igrača u istoriji "belog sporta".

Govorimo o momku koji se zove Karlos Alkaras Garfija, nadimak mu je "Bejbi Nadal", a trener čuveni Huan Karlos Ferero.

"Ako moram sa nekim da ga poredim, to je Novak Đoković ili možda Rodžer Federer. Oni vole da budu agresivni sa osnovne linije, kako bi mogli da izađu na mrežu i završe poen. Dugo vremena nismo imali nekoga sa 16 ili 17 godina koji igra na ovakvom nivou. Tim koji je oko njega mora da pokuša da ga zadrži na pravom putu i ukloni pritisak. Da ga smiri, da stvari budu normalne, kako bi mogao da ide svojim pravim putem", rekao je Ferero.

Mladog Alkarasa često porede sa slavnim kolegom.

"Obično čuje ljude kako mu kažu da će biti novi Rafael Nadal. Naravno, biće mu teško da kontroliše takve stvari i ostane miran. Navikao se na to, jer mnogo ljudi ovde u Španiji dolazi kod njega i govori mu da je sledeći Rafael Nadal", dodao je Ferero.

Karlos Alkaras je pažnju javnosti skrenuo početkom sezone, kada je na ATP turniru u Rio de Žaneiru savladao Alberta Ramosa Vinolasa.

"Volim da igram veoma agresivno, sa dosta vinera. Moj stil je manje-više isti Federerovom. Igram dosta agresivno sa izlascima na mrežu i dosta drop-šotova", rekao je tada Alkaras Garfija.

On (17) je trenutno 318. igrač na ATP listi.

Podsetimo, Nadal je sa 16 godina debitovao, da bi sa samo 19 osvojio prvi Grend slem u karijeri – Rolan Garos.

Otvoreno prvenstvo Francuske je osvajao još 11 puta, a tim trofejima je dodao još jedan sa Australijan opena, dva sa Vimbldona i četiri sa US opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve