Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.08.2020.

09:45

"Upoređuju ovo s mojim ponašanjem – to pokazuje njihov intelektualni nivo"

Nik Kirjos govorio je o US openu, pandemiji koronavirusa i teniserima koji su kršili protokole u prethodnom periodu.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Australijski teniser bio je gost emisije "Nine on thursday" gde je još jednom izneo svoj stav povodom održavanja US opena.

"Znao sam da će mnogo tenisera odustati od US opena i organizatori sigurno neće biti srećno što teniseri iz vrha neće doći da igraju u Njujorku", rekao je Kirjos i dodao:

"Nisam iznenađen odlukom Nadala. Mislim da on više cilja Rolan Garos".

Španski teniser odustao je od učešća u Sjedinjenim Američkim Državama, a Kirjos dodaje da ga razume.

"Ako bih igrao, verovatno bih se opredelio za Evropu u ovom delu sezone. Ali, male su šanse da ću igrati u Evropi, toliko mali da skoro ne postoji".


Australijanac je bio upitan da prokomentariše ponašanja nekih tenisera iz vrha, čime su voditelji mislili pre svega na Novaka Đokovića, ali i Dimitrova, Zvereva...

"Ponašanje nekih tenisera mislim da nije bilo uopšte dobro, pogotovo što je takvo ponašnje dolazilo od strane lidera našeg sporta koji bi trebalo da su primer drugima",
kazao je Nik i zaključio:

"Onda su posle toga mene kritikovali zbog mog ponašanja na terenu... To samo pokazuje njihov intelektualni nivo. Oni su ugrozili živote drugih ljudi – to ne može da se poredi s mojim ponašanjem".

Intervju pogledajte u video prilogu s Tvitera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve