Nova vest
Tenis

Utorak, 04.08.2020.

13:49

"Tenis mi dâ 200 dolara za nedelju dana, a kladioničar 5.000 da namestim jedan meč"

Argentinski teniser Marko Trunheliti nastavlja da osvetljava "mutne" radnje u svetu tenisa.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Trunheliti je, pored toga što je teniser, javnosti pozvan i kao neko ko je skoro sarađivao sa Teniskom jedinicom za integritet.

Arentinac je vršio ulogu uzbunjivača i razotkrio određene osobe koje su nameštale, to jest pokušavale da nameste teniske mečeve širom sveta.

"U tenisu mnogo ljudi donosi odluke isključivo iz ličnih interesa. Sistem je pokvaren. Ja to uvek upoređujem sa gradom od 3.000 stanovnika u kojem oko 70 živi kako bi trebalo. Ko bi na to pristao?", zapitao se Trunheliti i odgovorio na svoje pitanje:

"Tenis na to pristaje i nudi vam 200 dolara zarade za nedelju dana rad, dok vam kladioničari nude 3.000 ili 5.000 dolara da namestite jedan meč".

Trenutno 231, a nekada 112. teniser planete kritikovao je i ATP zbog ponašanja u doba pandemije koronavirusa.

"Dobio sam pomoć od 4.000 dolara od ATP i iskreno sam im zahvalan, ali da li je normalno da igrač koji je 100. ili 130. na svetu ne može da (u ovoj situaciji) opstane u sportu u kojem ima toliko milionera? Ne bih rekao da jeste, ali ne znam više o svemu jer je ATP neprozirna organiacija koja izuzetno malo komunicira, a i kad to radi - radi sa malim brojem igrača
", podvukao je 30-godišnji Argentinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve