"Zapadu ne odgovara da Srbija ima najboljeg na svetu"

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić govorio je o statusu Novaka Đokovića u odnosu na najveće rivale.

MSIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Pilić, koji je imao je veliki uticaj na razvoj Đokovića u sopstvenoj akademiji i kasnije bio savetnik reprezentacije Srbije kada je osvojena "salatara" i, stao je u odbranu srpskog asa zbog neadekvatnog odnosa u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Poslednji u nizu primer je slučaj "Adrija Tur", zbog čega je svetski broj jedan dobio mnogo kritika.

"Zapadnom 'mejnstrimu' ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo 'gorivo' u poslednjih desetak godina", rekao je Pilić za "Glas Srpske".

Pilić je savetovao Novaka da učestvuje na US openu, uprkos nekim čudnim pravilima i kompletnoj situaciji u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

"Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pilić smatra da je Đoković veliki favorit na US openu, posebno zbog izostanka Federera i vrlo verovatno Nadala, ali uz oprez.

"Da, Novak je veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate 'vezati' dve dobre sedmice, ne smete imati 'crni dan'. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta", zaključio je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune Đokoviću.

US open na programu je od 31. avgusta do 13. septembra.