Nova vest
Tenis

Utorak, 21.07.2020.

15:09

Veliki udarac za tenis – otkazano "zagrevanje" za US open!

Turnir koji je trebalo da vrati tenis na pravu trasu je otkazan manje od mesec dana pre početka.

Izvor: LN

Autor: LN

Veliki udarac za tenis – otkazano
Photo by Octavio Jones/Getty Images

"Citi open", turnir koji se tradicionalno održava u Vašingtonu, trebalo je da počne 14. avgusta.

To je trebalo da bude prvi turnir koji bi se odigrao nakon što je neposredno pred Indijan Vels suspendovana sezona sredinom marta.

Od ovog turnira, ipak, neće biti ništa, barem ne tokom 2020. godine, iako je trebalo da posluži kao neka vrsta uvodnog dela US opena (31. avgust).

Prvi čovek turnira Mark Ajn je izjavio da je turnir otkazan zbog problema sa međunarodnim putovanjima i skorašnjim trendom rasta slučajeva zaraze koronavirusom.

Ova odluka će izuzetno negativno uticati na mogućnost održavanja US opena, koje je već poljuljano lošim stanjem sa kovidom-19 u SAD i brojnim komentarima nesigurnih tenisera i teniserki.

Ipak, direktorka US opena Stejsi Alester je u ponedejlak, kada je i otkazan turnir u Vašingtonu, istakla da sve ide po planu za Otvoreno prvenstvo SAD, ali i turnir pre toga.

Pročitajte još Kritikovala Đokovića, prekršila Kovid protokole i izbačena sa turnira

Masters u Sinsinatiju je preseljen u Njujork i trebalo bi da se odigra 22. avgusta, nakon čega je planirano da počne US open.

ATP trenutno ne planira da "ubaci" neki drugi turnir na mesto "Citi open"-a, tako da će se nastavak teniske sezone pomeriti za nedelju dana (22. avgust).

U narednih nekoliko nedelja biće potrebno pomno pratiti dešavanja sa koronvirusom u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je trenutno dozvoljeno sportistima da doputuju, ali postoji mogućnost da dođe do značajnih promena.

Sa druge strane, WTA sezona počinje 3. avgusta turnirom u Palermu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve