Nova vest
Tenis

Sreda, 15.07.2020.

12:50

"Đoković se još nije odlučio – ako oni ne igraju, dobićemo novog šampiona"

Teniski trener Patrik Muratoglu govorio je o šansama "mlađe generacije" da osvoji Grend slem u eri "velike trojke".

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Situacija zbog koronavirusa je specifična, još uvek se ne zna za koje turnire će se odlučiti najbolji igrači.

Muratoglu veruje da upravo u tome ostali igrači moraju tražiti svoju šansu.

"Na Rolan Garosu sam čuo da će da igra Španac (Rafael Nadal prim. aut). Verovatno, kao i svake godine kada krene Rolan Garos, znamo ko će pobediti. Samo ne znam protiv koga će igrati", rekao je Muratoglu, a potom se osvrnuo i na US open.

"Na US openu dosta će zavisiti od toga da li će Rafael Nadal i Rodžer Federer igrati, ne znam za Novaka Đokovića, nije se odlučio još. Ako oni ne igraju, sigurno ćemo dobiti novog pobednika. To se može dogoditi, neki momci se sve više približavaju. Tim je bio blizu Australijan opena protiv Novaka, Medvedev je bio blizu US opena protiv Rafe."

Muratoglu je svestan činjenice da najbolja tri tenisera svih vremena igra u ovoj eri.

"U ovoj eri je najteže osvojiti Grend slem. Morate pobediti najmanje dva od tri najbolja igrača ikada. Vidite Cicipasa, prošle godine u Melburnu je pobedio Federera, a izgubio od Nadala. Ali, i da ga je pobedio, morao bi da pobedi i Đokovića! Može da se dogodi, ali biće izuzetno teško", zaključio je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve