Nova vest
Tenis

Utorak, 14.07.2020.

13:24

Na današnji dan pre 12 meseci VIDEO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, 14. jula 2019. godine još jednom nas je podsetio da spada među najveće sportiste svih vremena.

Izvor: PT

Autor: PT

Default images

Srpski teniser je pre tačno godinu dana osvojio petu titulu na Vimbldonu, a u velikom finalu savladao je još većeg protivnika Rodžera Federera.

U jednom od najvećih mečeva u istoriji, Novak je uspeo da slavi u tri taj-brejka od kojih je poslednji bio super taj-brejk jer se igrao u petom setu pri rezultatu 12:12.

Đoković nije bio na svom nivou u finalu, dosta se mučio u nekim trenucima, ali je još jednom pokazao onu odliku velikih šampiona da pobeđuju i kada ne igraju najbolje.

Na ovom susretu nastala je verovatno jedna od legendarnijih slika kada je gospođa sa tribina upala u kadar pokazivajući kažiprst, čime je aludirala da Federeru fali još jedan poen kako bi došao do trofeja.

Ovaj trenutak desio se u 16. gemu petog seta kada je Federer ima servis i dve meč lopte. Đoković je uspeo da spasi obe i da potom napravi ribrejk.

Potom su nastavili veliku borbu, verovatno bi meč trajao i duže, ali prvi put u finalu primenjeno je pravilo super taj-brejka. Na semaforu je bilo 12:12 i usledio je dodatni gem koji se igrao do sedam.

Kao u prethodna dva taj-brejka u meču, Novak je uspeo da bude mentalno jači i to mu je na kraju donelo peti trofej na terenima Ol Ingland klaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve