Ferer: To nije istina; Takođe Ferer: Ne to, ovo drugo

David Ferer je uneo je opštu pometnju u teniskom svetu najnovijom objavom na Tviteru.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Ferer je izašao u javnost kako bi demantovao vest da je, kako je objavljeno, u ponedeljak počeo petnaestodnevni probni period saradnje sa nemačkim teniserom.

Ili se barem tako mislilo...

"To nije istina. Molim te nemoj da izmišljaš stvari koje nisu istinite", odgovorio je Ferer argentinskom novinaru Pablu Amalfitanu.

On je u svom odgovoru citirao objavu Argentinca, koja je glasila:

"Novo 'kockanje' Zvereva. Nemac će testirati situaciju sa Davidom Fererom kao trenerom tokom sezone na zemlji. Ovo će biti prvi trenerski posao za Španca", naveo je Amalfitano.

Nedugo nakon Fererovog "tvita" usledio je odgovor novinara, koji je naveo da je informacija došla, ni manje ni više, direktno sa sajta Fererove akademije.

"Četrnaest meseci van terena je pomoglo Fereru da uđe u novi zabavni izazov sa napunjenim baterijama: treniranje Zvereva", navodi se na sajtu.

Usledio je još jedan zanimljiv odgovor proslavljenog 38-godišnjaka iz Alikantea, koji je tada objasnio da nije mislio na informaciju da će trenirati Zvereva, već na nešto drugo, vezano za deo u kojem se pominje "zemlja".

"Ako klikneš na link i pročitaš šta piše, videćeš da tu ne piše to što si napisao za zemlju. Pozdrav", dodao je Ferer.

Zanimljivo je da je Fererova objava napravila toliku zbrku da je zvanični profil ATP izbrisao svoj "tvit" o tome da će Španac trenirati Nemca.

Ferer je nedugo zatim obrisao sve što je napisao na Tviteru, a oglasila se i njegova Akademija.

"Vest koja se pojavila na našem sajtu i društvenim mrežama danas je greška jer je Ferer samo na probnom radu sa Zverevim. Izvinjavamo se na nelagodnosti".