Nova vest
Tenis

Utorak, 07.07.2020.

16:16

Đoković se vraća na teren, bitne odluke "na čekanju"

Novak Đoković, najbolji teniser planete, i dalje nije doneo odluku o tome da li će igrati na US openu.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Đoković se vraća na teren, bitne odluke
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

U toku dana u medijima je osvanula informacija da na Novakovom rasporedu, koji se može videti na njegovom zvaničnom sajtu, nema US opena.

Tačnije, na tom rasporedu je stajao samo Rolan Garos, koji je u međuvremenu takođe "nestao", a evo i zašto.

Srpski teniser još nije doneo odluku na kojim turnirima će nastupati do kraja sezone, to jest i dalje se ne zna da li će nastupiti ni na US openu, ni na Rolan Garosu.

Prema najnovijim informacijama, Đoković, kao i njegove kolege, i dalje čekaju dodatne informacije od organizatora US opena po pitanju restrikcionih vezanih za situaciju sa koronavirusom.

Potrebno je istaći da se US open nalazi u poprilično "nezgodnoj" situaciji zbog tla na kojem se održava (i situacije sa kovidom-19 u SAD), kao i trenutka odigravanja.

Pročitajte još Američki "Adrija tur": Dvostruki aršini i "korona-braća"

Primera radi, španski teniser Rafael Nadal je potvrdio učešće na Mastersu u Madridu, koji počinje samo dan nakon što se US open završi.

Takođe, Madrid se tradicionalni igra na šljaci, baš kao i Masters u Rimu (koji počinje nedelju dana kasnije od Madrida, 20. septembra), što će biti dobra priprema za Rolan Garos (27. septembar).

Podsetimo, Novak i njegova supruga Jelena su u četvrtak, 2. jula objavili da su negativni na koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve