Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2020.

17:20

"Ne možete porediti Marija s Rodžerom, Rafom i Novakom"

Rodolf Žilber, nekadašnji francuski teniser, smatra da bi Endi Mari dugo dominirao ATP turom da nije bilo "veliko trojke".

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Žilber je u epizodi "Šta da se 'velika trojka' nije pojavila", istakao i kako Britanac ne može da se stavi u "isto koš" sa Novakom, Rodžerom i Rafom.

"Da nema 'veike trojke', Mari bi bio u vrhu po broju Grend slem titula", rekao je Žilber i dodao:

"Mari se tokom deset godina ravnopravno borio sa njima, a u 2016. imao je veliku seriju od 60 pobeda i svega tri poraza. To će ga kasnije košteti karijere, odnosno zdravlja".

Mari od Vimbldona 2017. godine muči da se vrati u vrh svetskog tenisa i verovatno nikada to neće uspeti jer ima velikih problema s kukom.

"Marija ne možemo da poredimo sa Federerom, Nadalom i Đokovićem, ali da njih nije bilo, on bi bio najdominatniji teniser na svetu".

Endi Mari u karijeri je osvojio tri Grend slema i zlato na Olimpijskim igrama i jedno vreme je bio u 'velikoj četvorci'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve