Nova vest
Tenis

Utorak, 30.06.2020.

12:58

"Oduvek sam voleo da gledam Federera, ali sam više kao Đoković"

Mladi američki teniser Brendon Nakašima govorio je o svojim idolima tokom odrastanja i tome na koga se najviše ugleda.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Darryl Oumi/Getty Images

Nakašima, 18-godišnjak trenutno 220. na ATP rang listi, važi za jednog od najperspektivnijih američkih tinejdžera.

On je istakao veličinu i Novaka Đokovića i Rodžera Federera, ali otkrio da se ipak na jednog od njih dvojice više ugleda.

"Oduvek sam voleo da gledam Federera kako igra, ali mislim da je moja igra sličnija Đokoviću", izjavio je Nakašima u razgovoru poznatim italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom.

Amerikanac se prisetio i prilike da "ukrsti rekete" sa Rafaelom Nadalom prilikom jednog treninga.

"Pre nekoliko godina igrao sam juniorski Vimbldon i sreo sam Rafu dok se zagrevao za neki od svojih mečeva. Bilo je to sjajno iskustvo. On je naravno bio fokusiran na svoj naredni meč, ali bio je veoma dobar i pun poštovanja prema meni. Pre toga nikada nisam igrao protiv nekog ko je imao i bekhend i forhend toliko 'namotan'".

Pričao je mladić iz San Dijega i o tome koga vidi kao naslednika "velike trojke".

"Od trenutnih igrača u Top 10, verujem da Medvedev i Cicipas imaju najveće šanse da osvoje Slem. Što se tiče nas mlađih, članova 'naredne generacije', verujem da Šapovalov igra dosta dobro, a dobre šanse da ostvari nešto veliko ima i Ože-Alijasim", jasan je Nakašima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve